Reizen

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Maar mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan is het prettig dat u weet dat u goed verzekerd bent. En als u er vaker per jaar op uit trekt, dan kunt u uw verzekering voor al die reizen en tripjes snel en gemakkelijk in een keer snel regelen. Vakantieplezier verzekerd, het hele jaar door.

Basisdekking Doorlopende Reisverzekering

Personenhulpverlening

U gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis dan kunt u wereldwijd, dag en nacht bellen met een bijpassende hulplijn. Deze mensen kunnen u - in het Nederlands - met medisch advies terzijde staan. Ze kennen bovendien de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in de omgeving van uw vakantieadres.
Ook voor hulp bij pech of een ongeval staat de Hulplijn voor u klaar.

Buitengewone kosten

Het kan gebeuren dat u door onvoorziene omstandigheden extra kosten moet maken.

(U moet door onvoorziene omstandigheden extra kosten maken.) Bijvoorbeeld extra reis- of verblijfkosten door een ernstige ziekte. Deze koste worden standaard meeverzekerd.

Telecommunicatiekosten

Door een situatie moet u veel overleggen of mailen met de Europeesche Hulplijn. De extra kosten zoals telefoonkosten worden in dat geval vergoed. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Schade logiesverblijven

Het kan zomaar gebeuren dat er door een ongelukje schade ontstaat aan de hotelkamer of het appartement waarin u verblijft. Gelukkig zijn dergelijke schaden meeverzekerd.

Uitbreidingen Bagage

U neemt meer mee dan wat oude kleding en slippers. Laat dan uw bagage meeverzekeren. Deze uitbreiding biedt dekking tot een bedrag van € 3.000,-. Voor bagage niet ouder dan 1 jaar wordt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd. 

Beeld-, geluids- en computerapparatuur

Voor als u bijvoorbeeld dure of bijzondere apparatuur meeneemt op vakantie, zoals uw laptop of fotocamera. Dit valt ook onder de uitbreiding bagage. Apparatuur is verzekerd tot € 1500,-.

Geneeskundige kosten

Met deze uitbreiding weet u zeker dat alle geneeskundige kosten gedekt zijn. Een deel van de geneeskundige kosten in het buitenland is al gedekt door uw zorgverzekering. Echter, in sommige gevallen is die dekking niet voldoende. De kans bestaat namelijk dat de geneeskundige kosten in het buitenland meer dan twee keer hoger kunnen zijn dan in Nederland.

Ongevallen

U moet er natuurlijk niet aan denken dat het gebeurt, maar het risico van een ongeluk kunt u natuurlijk niet helemaal uitsluiten. Mocht een ongeluk leiden tot blijvende invaliditeit, dan volgt er een uitkering. Zo ook bij overlijden.

Sporten en wintersport

In de basisdekking is bijna iedere sport standaard verzekerd, wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Sleeën door kinderen tot 14 jaar, langlaufen, duiken en schaatsen zijn altijd verzekerd. Staat een vakantie echter geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie, dan is deze uitbreiding noodzakelijk. Het dekt o.a. de kosten als u van een berg gehaald moet worden door de reddingsdiensten. Het dekt ook een eventueel noodzakelijke repatriëring.

Rechtsbijstand

Bij deze uitbreiding worden de kosten die u moet maken voor juridisch advies of begeleiding vergoed. Binnen Europa tegen kostprijs, daarbuiten tot een vast maximum bedrag (€ 5.000,- per gebeurtenis, alleen bij werelddekking).

Geld

Geld is tegen verlies en diefstal verzekerd tot een vast maximum bedrag (€ 500,- per reis per polis).

Hulp & Huur vervoermiddel

Deze dekking geeft recht op hulp in geval van uitval van uw vervoermiddel of de bestuurder. Tevens worden de huurkosten vergoed van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer uw vervoermiddel langer dan 2 dagen uitvalt. Een complete dekking die niet alleen geldt voor personenauto's, maar ook voor kampeerauto's, motorfietsen, en scooters.

Personal Service

De uitbreiding Personal Service biedt u grenzeloze extra zekerheid. Ook als u niet op vakantie bent! Een paar voorbeelden:

- Registratie van waardevolle documenten: één telefoontje en al uw rekeningen worden geblokkeerd
- Sleutel- en bagagetraceersysteem: zoekgeraakte bagagestukken of sleutels kunnen makkelijker worden teruggevonden
- Verhuis- en herinnerservice: wij helpen u onthouden wanneer uw rijbewijs of paspoort verloopt.

Recreatiedekking Nederland

Met deze uitbreiding zijn ook de weekenden en vakantieweken die u in eigen land doorbrengt verzekerd. Bijvoorbeeld als u met uw boot, kampeerauto of caravan erop uit trekt. U heeft in Nederland dan dezelfde dekking als in het buitenland. De uitzondering hierop is de uitbreiding Ongevallen en Hulp & Huur vervoermiddel.

Extra Sportuitrusting

U kunt uw kostbare sportuitrusting die u meeneemt op vakantie verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een dure golfset of een surfplank. U kunt het verzekerde bedrag voor uw bagage uitbreiden met € 2.500,-.

Topdekking

Naast alle hierboven genoemde uitbreidingen kunt u er ook voor kiezen om u te verzekeren tegen onvoorziene uitgaven. Met de Topdekking krijgt u - naast de uitbreidingen van uw keuze - echt de meest complete reisverzekering die u zich kunt wensen.

Zo kunt u rekenen op:

  • Hoger verzekerd bedrag voor uw bagage (€ 5.000,-) 
  • Vergoeding bagage tegen nieuwwaarde tot 2 jaar 
  • Geen eigen risico voor uw bagage 
  • Hoger verzekerd bedrag beeld-, geluids- en computerapparatuur (€ 2.500,-) 
  • Hoger verzekerd bedrag telecommunicatiekosten (€ 150,-) 
  • Hoger verzekerd bedrag schade logiesverblijven (€ 500,-) 
  • Geneeskundige kosten voor huisdieren meeverzekerd (tot € 300,-)
  • Geldigheidsduur polis 90 dagen aaneengesloten

Annulering

Natuurlijk gaat u er vanuit dat niets uw vakantie tegenhoudt. Toch zijn er omstandigheden denkbaar waardoor u uw vakantie moet afzeggen of afbreken. Dan is het wel zo verstandig uw Doorlopende Reisverzekering uit te breiden met de dekking Annulering. Deze houdt namelijk niet alleen rekening met afzeggen of afbreken, maar u ontvangt ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.

Garantie-Annulering

Met deze uitbreiding gaan we nóg een stap verder. Mocht u gedwongen zijn uw vakantie af te breken, dan wordt de hele reissom vergoed, ook als u een deel van uw vakantie mist en al op reis was. En dat is een prettige zekerheid!

Waarnemer

Annuleringsverzekeringen geven recht op het annuleren van uw reis bij bijvoorbeeld overlijden van een direct familielid. Maar als er iets gebeurt met een goede vriend of vriendin in Nederland of bijvoorbeeld met de persoon die op uw huis past, dan kan dat ook een reden zijn om uw vakantie af te breken. Met de uitbreiding Waarnemer kunt u deze mogelijkheid wel meeverzekeren.

Samengestelde reis

Zorgt u zelf voor uw ticket, plaatselijk vervoer en accommodatie, dan bestaat uw reis uit verschillende onderdelen. Het uitvallen van een van de onderdelen geeft in dat geval geen recht om de hele reis te annuleren. Met de uitbreiding Samengestelde reis is dit probleem opgelost. De annuleringskosten van alle onderdelen worden dan vergoed.

Europa of verder weg?

Kies de juiste dekking aan de hand van uw vakantiebestemming. Ligt die binnen Europa, dan volstaat de Europadekking. Gaat u verder weg, kies dan voor de Werelddekking.